Plazma, Imlek, Medigroup

Koliko kreativaca je potrebno...

Da se napravi jedan sajt?

Koliko kreativaca je potrebno...

 

Mi nismo web developeri.

 

Kada kažemo BASIC, ne mislimo na programski jezik.

 

Tumačimo kodove samo kada nam stigne kriptični brief.

 

Baš zbog toga kidamo web produkciju jer - ne znamo mnogo, pa sve radimo drugačije.

 

 

1. Web produkciji pristupamo holistički


Banere ne pravimo zbog klika. Ni landing page da bi korisnik skrolovao do konverzione tačke ili vebsajt da bismo uvećali metrike.

 

Mi posmatramo web produkciju kao još jedan instrument pričanja šire priče brenda.Zato produciramo svaki od web elemenata tako da radi u službi rešavanja nekog komunikacionog izazova.

 

http://plazma.rs/

 


2. Dekonstruisaćemo tvoj brief...


Znaš tačno šta želiš i ne treba ti preispitivanje? Klikni X u gornjem desnom uglu.

 

Ali ako veruješ da se do najboljeg rezultata dolazi kada brief čitaš kao osmosmerku, a rešenje uvek iznova tražiš bez obzira koliko si sličnih projekata radio, tu si.

 

Proces debriefa shvatamo ozbiljno.Toliko ozbiljno da ćem organizovatitop tim kako bi doneo kreativno rešenje.

 

A zatim doći u tvoju kompaniju. Organizovati celodnevne radionice. Sa tvojim timom. Šefom. IT odeljenjem. Kolegama. Sve ćemo pretresti i doći do rešenja koje nije samo redizajn sajta, već pravi vidljivu razliku za tvoj brend ili biznis.


Raspored jedne radionice izgleda ovako:

 

 

 

3. A zatim definisati specifikaciju.


Specifikacija je dokument u kojem raspisujemo svaki od detalja vebsajta na kom radimo. Ne, ne nedostaju nam seminarski radovi i fakultet, samo volimo da definišemo svaki od koraka projekta i elemenata sajta i CMS-a. Na taj način smo sigurni da će proces biti kontrolisan, a svaki detalj unapred promišljen.


Specifikacija služi da razumemo na čemu zajednički radimo i pre nego što se ispiše prva linija koda.

 


 

 

 

4. Dizajn u službi funkcionalnosti.


Sajt je primarno alat interakcije korisnika i brenda, pa svaki nepotrebni dizajn element skreće pažnju sa ovog cilja. Neko bi rekao da volimo minimalistički dizajn, ali mi volimo dizajn koji ima smisla za korisnike, a priča priču brenda na najbolji mogući način.

 

Ponekad je to minimalizam.

 

Ponekad je džinovski keks koji pluta u prostoru.

 

https://www.imlek.rs/

 

 


5. Verujemo u evoluciju.


Rad na sajtu se ne završava u trenutku kada postane live.

 

Naš cilj je evolucija sajta – na osnovu metrika, korisničkog iskustva, stalnih testiranja i unapređenja. Agilni development nam dozvoljava da nijedan sajt ne posmatramo kao završen projekat.

 

Na sajtu nikada ne prestaje da se radi – on prati promenu i rast potreba tvog brenda. Stalna sitna unapređenja sajtu dozvoljavaju da evoluira, a ne zastari. Da, to u praksi znači da nikada više nećeš morati da radiš novi sajt.

 

https://www.medigroup.rs/opsta-bolnica-medigroup

 

Ako si bar par puta instiktivno klimnula glavom za vreme teksta i prepoznala sebe u nekoj od rečenica, kontaktiraj nas i saznaj odgovor na pitanje iz naslova.

1