Umetnost na wall-u: Digitalnom i pravom

ARTEZ mural

Thumbnail.png

Zamisli prelepo letnje jutro na Sava Promenadi. Jedan čovek obučen u uflekan, stari duks otvara ranac. Prilazi mu žena, obučena sasvim u crno i stavlja ranac do njega. U ruci drži skalameriju koja se jedin može opisati kao metalne rašlje. Sem ovo dvoje zaverenika, na ovom novom beogradskom keju nema nikoga. Zvuči kao početak filma? Pa, možda i jeste.

 

Ovom pričom započinjemo svoj snimajući dan u Belgrade Waterfront-u, gde je u danu nastaju jedan mural, novi omiljeni prizor Sava Promenade i ovaj video. Žena, obučena u #AllBlackEverything je Nađa, naš video producent.

 

Uflekan čovek je Artez, jedan od najpoznatijih street artista, već godinama putuje svetom i slika prelepe prizore na zidovima od Brazila do Nju Delhija. Ovom prilikom oslikao je deo nove ulice a mi smo bili tu kako bismo zabeležili rađanje jednog umetničkog dela.

 

Video o nastanku murala dosta govori o vrednostima brenda koji ga kreira: Govori o stvaralaštvu u jednom gradu. O viziji i hrabrosti da se bude jedan korak ispred svog vremena. On je još jedan delić u slagalici mnogo veće priče: o preobražaju celog dela grada i konačnom spuštanju Beograda na njegove reke, posle skoro punog veka planiranja.

 

Pogledajte:

 

 

0