PRAKSA U FOTO / VIDEO PRODUKCIJI

Plaćena praksa

Mi smo advertajzing agencija, uglavnom digitalna i dosta mlada. Svi fotkamo, dizajniramo i snimamo, uglavnom za Internet. Tražimo nekoga ko bi nam pomagao na našim projektima video i foto produkcije, učio o tom poslu od naših producenata i na kraju postao deo njihovog tima. Tražimo nekoga ko je jednako kreativan i profesionalan koliko i mi.

Pošto ove floskule stoje u svakom oglasu za posao, znamo da ih svi preskoče, pa još jednom: pogledaj naš YouTube, naš Instagram i Facebook. Ako su ti takve fore cool i želiš da praviš nešto slično – to je svakako dobar početak. Za ovu prijavu biće ti korisni naši tekstovi o tome kako da napišeš kršten CV, i uz njega odgovarajuće propratno pismo. Takođe, dok si još na sajtu, pogledaj I naše klijente i projekte. Nije sve što radimo ludo i kreativno - dosta toga je svrsishodno, standardno, detaljno i na vreme. Trebaš nam i za jedno i za drugo. Prvenstveno zbog toga što mi verujemo u slešere.

Neophodno je da…

…imaš neki realizovan projekat foto ili video produkcije. To može biti i privatni projekat, dokle god mu pristupaš profesionalno – pratiš neki koncept, unapređuješ konstantno, cimaš se da se desi. Ako za nešto što je tvoja strast nemaš taj pristup, kako da očekujemo da ćeš jednog dana to imati za naše klijente?

…poseduješ izražene organizacione sposobnosti, lako multitaskuješ i spremno rešavaš i najgluplje zadatke. Nekih dana ćeš pregovarati sa podizvođačima i plivati u Excelu. Nekih dana ćeš kupovati paradajz. Oba su potrebna da se napravi cooking video.

…te zanima svaki aspekt video produkcije: od scenarija do svetla. Nije neophodno neko formalno radno iskustvo, ali naravno prioritizovaćemo prijave po kvalitetu portfolija i obrazloženja projekta.

Prednost je ako…

…imaš razvijene bilo kakve veštine iz oblasti video produkcije: znaš da držiš kameru na jednostavnim snimanjima, imaš osećaj za montažu i zvuk, čuješ svaki beat i umeš da poslažeš kadrove u dinamičan sled, poznaješ Premiere I After Effects, umeš da fotkaš bolje od prosečne Instagram influenserke, umeš da obrađuješ fotke koristeći Lightroom i Photoshop, poznaješ osnovnu obradu zvuka, itd.

…razumeš više aspekata video produkcije: režija, budžet za snimanje, kreativna direkcija, scenario, format, montaža, tranzicije, stil snimanja, i razumeš kako ti elementi utiču jedni na druge. Interesuješ se za digital formate: vlogove, vertikalni video, TikTok, IG storije.

… umeš jasno i koncizno da analiziraš kompleksne probleme video produkcije, argumentuješ svoje stavove i kritički razmišljaš. Još jednom, ovo nisu floskule, dosta naših zaposlenih su bivši debateri, stvarno ćemo te terati da obrazložiš sve što kažeš.

Kako izgleda praksa?

Tvoja praksa trajaće 5 meseci. Svakog meseca fokusiraćeš se na različite zadatke:


1. Osnovni procesi u agenciji I produkciji

2. Formati, organizovanje produkcije

3. Međutimski projekti I snimajući dani

4. Samostalni projekti

5. Probni mesec rada bez “pomoćnih točkova


Učestovaćeš u projektima koje realizujemo u našoj produkciji, ali ćeš imati i svoje razvojne projekte iz ovih oblasti. Imaćeš svog mentora koji će pratiti tvoj razvoj i usmeravati te kada je potrebno.


Svakog meseca imaćeš evaluaciju svog rada: Ukoliko ubediš ostatak tima da možeš samostalno da izneseš zadatke iz tog meseca – čestitamo, prolaziš u naredni! U suprotnom, praksa se završava ranije. Poenta ove prakse je da te što pre obuči da postaneš stalni član našeg tima – ako ne vidimo da idemo ka tom cilju, praksa nema smisla ni za tebe, ni za nas.

Šta sad?

Pošalji nam CV i objasni nam zašto je neki tvoj projekat cool. Znamo da neće biti najbolja stvar na svetu, ali prodaj nam kao da jeste.


Konkurs je otvoren do kraja meseca. Najbolje prijave ćemo pozvati na razgovor.