Fali nam žiške • Ziska

Fali nam žiške

Ne kukamo, ovo je oglas za posao 2D animatora

2d animacija ziska

Mi smo advertajzing agencija, uglavnom digitalna i dosta mlada. U okviru agencije imamo produkcijski tim koji se dosta brzo razvija i realizuje sve više video i foto projekata za stalne i nove klijente. Tražimo nekoga ko je jednako kreativan i profesionalan koliko i mi. Želimo da vidimo tvoje realizovane projekte i portfolio, želimo da upoznamo tvoj rad i inspiraciju još u samoj prijavi. Ali, evo šta tačno tražimo:

2D animacija

Iskreno, fali nam još jedan par ruku. Još jedne oči i još jedna glava koja će rešavati kreativno i posvećeno sve što stigne u naš produkcijski tim! Mi ne tražimo nekakav fakultet ili završeni kurs, nama treba neko ko iza sebe ima mnogo video projekata u kojima je akcenat na 2D animaciji. Okej nam je da se zanimaš za 3D animaciju, ali 2D animacija bi trebalo da ti ide lagano.

Da se razumemo, bavimo se mi animacijom skoro svakodnevno, ali želimo da u naš tim dođe osoba kojoj je ovaj posao glavni fokus. Koja će razvijati svoje projekte i biti stalni deo tima.

Da bismo bolje sinkovali očekivanja, najbolje je da pogledaš naše radove ovde.

Ako si i dalje tu, onda…

Verovatno već razmišljaš da apliciraš i prijaviš se za ovaj posao. Ispod su osnovni uslovi i očekivanja, pa prođi još jednom, pre slanja mejla:

Najpre, pogledaj naš YouTube, naš Instagram i Facebook. Ako su ti takve fore cool i želiš da praviš nešto slično – to je svakako dobar početak. Za ovu prijavu najvažnije je da nam pošalješ svoj portfolio, prezentaciju radova ili showreel. Takođe, biće ti korisni naši tekstovi o tome kako da napišeš  CV, i uz njega odgovarajuće propratno pismo. Takođe, dok si još na sajtu, pogledaj i naše klijente i projekte. Nije sve što radimo ludo i kreativno – dosta toga je svrsishodno, standardno, detaljno i na vreme. Trebaš nam i za jedno i za drugo. Prvenstveno zbog toga što mi verujemo u slešere.

Neophodno je da:

  • Imaš neki realizovan projekat video produkcije sa animacijom. To može biti i privatni projekat, dokle god mu pristupaš profesionalno – pratiš neki koncept, unapređuješ konstantno. Ovakav projekat nam obavezno pošalji uz prijavu, u sklopu motivacionog pisma kao link ka tvom porftoliju ili showreel-u.
  • Poseduješ izražene organizacione sposobnosti, lako multitaskuješ i spremno rešavaš i najgluplje zadatke. Nekada ćeš titlovati videe, a nekada ćeš učestvovati u snimanju product videa, da bi kasnije osmislio čitavu animaciju oko toga.
  • Imaš razvijene veštine iz oblasti animacije: radiš naprednu 2D animaciju sa datim elementima, ali umeš i da razviješ dodatne grafičke elemente, kada je to neophodno, radiš sa presetima, ali animiraš i „od nule“. Animaciju radiš u After Effects ili srodnom programu.
  • Imaš razvijene veštine za postprodukciju videa: imaš osećaj za montažu i zvuk, čuješ svaki beat i umeš da poslažeš kadrove u dinamičan sled, poznaješ Premiere, After Effects ili Da Vinci, umeš da izmontiraš vertikalni story ili event video od 5 minuta.
  • Razumeš aspekte digitalnih formata i video produkcije: scenario, format, montaža, tranzicije, stil animacije i montaže i razumeš kako ti elementi utiču jedni na druge. Interesuješ se za digital video formate: vlogove, vertikalne videe, TikTok videe, IG storije i sl.
  • Umeš jasno i koncizno da analiziraš kompleksne probleme video produkcije, argumentuješ svoje stavove i kritički razmišljaš. Još jednom, ovo nisu floskule, dosta naših zaposlenih su bivši debateri, stvarno ćemo te terati da obrazložiš sve što kažeš.

Ako ti je sve ovo okej, pošalji nam CV sa portfoljom ili svojim showreel-om na mejl posao@ziska.rs i objasni nam zašto je neki tvoj projekat kul. Znamo da neće biti najbolja stvar na svetu, ali prodaj nam kao da jeste. Konkurs je otvoren do kraja marta 2022. Najbolje prijave ćemo pozvati na razgovor.