Performans umetnik u patikama za trčanje / Stefan Lukić / ŽIŠKA podkast #78 - Ziska
12.06.2021.

Performans umetnik u patikama za trčanje / Stefan Lukić / ŽIŠKA podkast #78

Stefanovi radovi: https://www.instagram.com/stefanlukic.art/?utm_medium=copy_link

Stefan je umetnik performansa, u vremenu kada se performans menja. U vremenu kada svi imamo kameru u džepu, iskustvo performansa prerasta iz ličnog u multimedijalno, iz doživljenog u strimovano, podeljeno, komentarisano i odreagovano.

To je sve ok, nego što koji đavo trči do groblja!?

POP-UP izlozba Stefana Lukića Prvi krug u Barseloni (Tramvaj zvani Želja) biće otvorena 19. juna 2021. godine u Galeriji Hommesession Barselona, Španija. (Adresa: C/ Creu dels Molers, 15 local, 08004) Ovo je prva u nizu izložbi koje ce se održati u narednih mesec dana. Sve one su deo ciklusa Pobeda (ni)je umetnost! u kojoj će Stefan pokušati da glorifikuje put u odnostu na cilj, pokušaj u odnosu na pobedu!

,,Pobeda je poraz, a poraz je pobeda! Da je Sizif izgubio kamen bio bi anoniman!” Jedna od tema kojima se umetnik bavi je kompetitivnost u umetnosti, ali u životu. Stefan Lukić je srpski savremeni umetnik, rodjen u Užicu, a trenutno je na master studijama Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Biljane Đurđević. Studirao je u Parizu i Amsterdamu, a jedan je i od 5 finalista ovogodišnje Mangelos nagrade za savremenu umetnost. Nagrada je rezidencijalni boravak u Njujorku. Da li će Stefan svoj umetnički put nastaviti u Amarici, saznaćemo 5. Jula u velikom finalu, kada će komisija proglasiti pobednika.

Stefana pratite na: https://www.instagram.com/stf_luc/

ŽIŠKA podkast možeš pratiti i na svim audio platformama:

Google Podcasts: https://bit.ly/377pPbv
Spotify: https://spoti.fi/3j0HWlU
iTunes: https://apple.co/2SUHiMj
Deezer: https://bit.ly/31p0kPx
RSS: https://bit.ly/3lLPgnc
Soundcloud: https://bit.ly/379V7ie
YouTube: https://bit.ly/33Yp8zk

Produkcija: www.ziska.rs