ASISTENT DIZAJNERA

Plaćena praksa

asistent dizajnera.png

Mi smo advertajzing agencija, uglavnom digitalna i dosta mlada. Svi fotkamo, dizajniramo i snimamo, uglavnom za Internet. Tražimo nekoga ko bi nam pomagao na našim projektima u sferi dizajna, učio o tom poslu od našeg senior dizajnera i unapredio svoje veštine i sposobnosti.

 

Tražimo nekoga ko je jednako kreativan i profesionalan koliko i mi.

 

Pošto ove floskule stoje u svakom oglasu za posao, znamo da ih svi preskoče, pa još jednom: pogledaj naš YouTube, naš Instagram i naš Facebook. Ako su ti takve fore cool i želiš da praviš nešto slično – to je svakako dobar početak. Međutim, pogledaj i naš sajt, klijente i projekte. Nije sve što radimo ludo i kreativno - dosta toga je svrishodno, standardno, detaljno i na vreme. Trebaš nam i za jedno i za drugo.

 

Neophodno je da…

 

…imaš neke radove iz oblasti dizajna. Mogu biti za privatne projekte, nekomercijalne projekte, nešto što je tvoja strast ili za tvoju dušu, ali jako je bitno da se trudiš da to bude najbolje moguće. Želimo da osetimo energiju i entuzijazam koju ćeš preneti i na svoj dnevni posao. Ako do sada nemaš strasti, kako da očekujemo da ćeš jednog dana to imati za naše klijente?

 

…umeš da se organizuješ i komuniciraš u timu, lako multitaskuješ i spremno rešavaš i one manje inspirativne zadatke. Nekad ćeš ceo dan praviti Instagram story-e, nekada ćeš danima promišljati dizajn sajta – oba su potrebna našim klijentima. Radićeš i razvojne projekte koji će ti pomoći da se dodatno formiraš i unapređuješ sposobnosti koje poseduješ.

 

…te zanima razvojni put dizajna: od same ideje do njene realizacije. Nije neophodno neko formalno radno iskustvo, ali naravno prioritizovaćemo prijave po kvalitetu portfolija i obrazloženja projekta.

 

Prednost je ako…

 

…imaš razvijene bilo kakve veštine iz oblasti dizajna: imaš osećaj za lepo i estetiku…pedantan si u svom radu, organizovan, vredan i odgovoran; poznaješ Photoshop i Illustrator; umeš da obradiš fotku bolje od prosečne Instagram influencerke.

 

…razumeš svrhu dizajna i njegovu ulogu u advertajzingu: umeš da predstaviš ono što si osmislio/la u vidu skice, crteža, argumenta, moodboard-a i prodaš to timu koji to posle prodaje klijentu.

 

… pratiš aktuelne trendove, umeš jasno i koncizno da ih analiziraš, argumentuješ svoje stavove i kritički razmišljaš. Još jednom, ovo nisu floskule, dosta naših zaposlenih su bivši debateri, stvarno ćemo te terati da obrazložiš sve što kažeš.

 

Kako izgleda praksa?

 

Tvoja praksa trajaće 5 meseci. Svakog meseca fokusiraćeš se na različite zadatke:

 

  1. Upoznavanje sa social formatima.
  2. Baneri i web produkcija
  3. Obrada fotografija, kolaži i mokapi
  4. Predlog dizajna kampanje
  5. Rad na klijentima

Učestovaćeš u projektima koje realizujemo u dizajnu, ali ćeš imati i svoje razvojne projekte iz ovih oblasti. Imaćeš svog mentora koji će pratiti tvoj razvoj i usmeravati te kada je potrebno.

 

Svakog meseca imaćeš evaluaciju svog rada: Ukoliko nas ubediš da možeš samostalno da izneseš zadatke iz tog meseca – čestitamo, prolaziš u naredni! U suprotnom, praksa se završava ranije. Poenta ove prakse je da te što pre obuči da postaneš Junior Dizajner – ako ne vidimo da idemo ka tom cilju, praksa nema smisla ni za tebe, ni za nas.

 

Šta sad?

 

Pošalji nam CV i portfolio i objasni nam zašto je neki tvoj projekat cool. Znamo da neće biti možda najbolja stvar na svetu, ali prodaj nam kao da jeste.

 

Najbolje prijave ćemo pozvati na test.

6