Traži se dizajner/ka!

Jun 20, 2018

Mi smo kreativna agencija od 15 ljudi. Svi fotkamo, snimamo, pomalo dizajniramo, uglavnom za Internet. Treba nam neko ko je mnogo bolji dizajner od nas, ali jednako kreativan i profesionalan koliko i mi. Pošto ove floskule stoje u svakom oglasu za posao znamo da ih svi preskoče.

Zato još jednom: pogledaj naš YouTube, naš Instagram i naš Facebook. Ako su ti takve fore cool i želiš da praviš nešto slično – to je svakako dobar početak. Međutim, pogledaj i naš sajt i projekte. Nije sve što radimo ludo kreativno – dosta toga je svrishodno, detaljno i na vreme. Trebaš nam za oba.

Trebalo bi da…

…imaš određenog iskustva. Preferiramo agencijsko iskustvo, mada će poslužiti bilo koja slično zahtevna, haotična i šarenolika sredina. Pošalji nam portfolio koji bismo detaljno prošli na razgovoru. Bitan deo ovog portfolija biće Web dizajn. Veoma nas interesuje šta misliš o UX-u, kako razmišljaš o mobile webu, kako prilaziš interakcijama i šta vidiš kao trendove u web dizajnu. Pored sajtova, pravimo i dosta banera, pa je bitno da imaš rutinu i brzinu.

… nam pomažeš na postovima za društvene medije. Nekad nećemo znati da izolujemo tu flašu i ubijemo joj senke bez tvoje pomoći. Međutim, tvoja uloga nije izvršiteljska: iz agencije izlazi previše postova da bi ti mogao da peglaš svaki. Više je mentorska: pomažeš ostalima da sami urade ono što još uvek ne umeju. Takođe je liderska: postavljaš nove pravce i predlažeš unapređenja postova.

…ponekad radiš i ilustracije: viber stikeri, stikeri za komp, maskota za neku digital kampanju. Ne treba da briljiraš u ilustracijama, ali očekujemo da možeš da izađeš na kraj sa njima.

.. umeš jasno da argumentuješ svoj rad, da razumeš kako se uklapa u kampanju i kako doprinosi interesima klijenta. Imaćeš punu slobodu da argumentovano preispituješ copy koji ti je dostavljen, ali će i drugi imati slobodu da preispituju tvoj dizajn.

Bilo bi super da…

…imaš bilo koja druga znanja iz nama bliskih oblasti: video montaža, animacija, fotografija, copywriting. Volimo slashere, jacks of many trades, svaštare i ljude raznobojnih shvatanja.

…da te interesuju kejsovi drugih agencija, da zaista mrziš par kampanja zbog svog dizajna i da imaš jednu butik agenciju negde na zapadu koja jednostavno kida sve što radi, a niko to ne vidi jer nismo seli sat vremena da nam objasniš zašto.

…imaš istinsku strast prema nečemu u životu. Ne samo hobi, već nešto što si štreberski overthink-ovao predugo vremena. Verovatno niko drugi ne ceni to i ne konta, i ulupano je suludo vremena u to, ali si stvorio nešto što te veseli.

Ako ti to zvuči cool…

…napiši nam mejl na posao@ziska.rs . Da bismo odmah počeli kvalitetan razgovor, u mejlu nam napiši Šta je najgore dizajnirana stvar na našim kanalima / u našim radovima i kako bi je popravio. U prilog obavezno zapakuj svoj CV i portfolio, a ako želiš Behance, Instagram, sajt osnovne škole sa izložbom crteža iz tvog osmog razreda.