Gordana Ivković - Ziska

Gordana Ivković

Koordinacija projekata

Rečenica koja mi je odredila život

Ceo moj život odredila je jedna prosta, ali zvonka rečenica izgovorena tokom blagog julskog jutra na letnjem raspustu negde u vojvođanskim poljima južnobačkog okruga:
„Penj’te se na prikolicu!“
To sam čula na prvom i poslednjem danu moje prakse u nadnici. Mogu vam pričati kako me je njiva naučila mnogo toga, ali prava istina je da jedino što sam ja tad razumela je da škole moram učiti jer njivu preživeti neću.

MŽM (medicinska – žurnalistika- marketing)

Posle toga život je išao dosta pravolinijski srednja medicinska, žurnalistika, marketing. Dosta predvidiv put ako uzmemo u obzir da se prvo išlo na siguricu, pa na ono što se želi i na kraju nešto između..
Ispostavilo se da to nešto između zapravo ima ono nešto.

Iz svake ove etape puta sigurno koristim ponešto, ne bih konkretno mogla da navedem šta, ali bih uvek mogla da objasnim vezu između refleksnog luka (medicinska) i procesa u kom znak zapravo postaje simbol (komunikologija prvi semestar). Nije da nekog to zapravo zanima, ali ja ipak volim da objasnim.
Na radiju naučila da u 30 sekundi može mnogo toga da se kaže, što će se ispostaviti kao odlična osnova za pripremu sadržaja za mreže, pičeve, sastanke sa klijentima i generealno funkcionisanje u životu sa optimizovanom energijom. Takođe sam naučila da me nije sramota da budem dosadna što dosta radi posao kad me neko ignoriše na četu ili mejlu.

Agency life

U agenciji se iz novinara konvertovala u digitalca (mada mnogi kažu da nikad nisu isterali novinara iz mene nisam sigurna da to misle kao kompliment).
U Žišku sam došla jer sam osetila da tako treba (pomoglo je i to što su želeli da me zaposle). Kampanje i komunikacije pak verujem da moraju da funkcionišu na nešto konkretnijim uvidima i racionalnijim argumentima, ali nikad sterilisane od emocije.

Član bizarnih fb grupa i autorka sabranih fb statusa.