Dijamant – Gradić od cimeta - Ziska

Dijamant – Gradić od cimeta

Kako smo sa našim pratiocima sagradili novi grad

U oktobru prošle godine smo dobili zanimljiv zahtev od klijenta. U istoj rečenicu su bili spomenuti aktivacija, margarin, cimet i Nova godina.

Naravno, zahtev je pratio i detaljan brif. Trebalo je da osmislimo novogodišnju, UGC aktivaciju za pratioce, koja u prvi plan stavlja limited edition Dijamant stoni margarin sa cimetom.

Ubacili smo sve sastojke u činiju, dodali brašno i malo kisele, izmiksali i došli do – Gradića od cimeta!

Setili smo se da smesa za testo za pravljenje raznih prazničnih poslastica kao obavezan sastojak sadrži stoni margarin. Međutim, praznična čarolija postaje još veća kada je cimet sastavni deo stonog margarina!

Želeli smo da gradić sagradimo zajedno sa našim pratiocima, pa smo od njih zatražili da naprave i potom fotkaju kućice od cimeta.

 

Iako zadatak na prvu loptu zvuči komplikovano, potrudili smo se da ne bude! Tokom mesec dana trajanja aktivacije, imali smo 8 postova u kojima smo davali savete i uputstva za svaki od koraka pravljenja kućice. Pored postova, imali smo i story video sa detaljnim objašnjenjem svakog koraka, koji smo postavili i u highlight sekciju.
Osim postova i story-ja, napravili smo i šablon sa kućicu koji je svakome bio dostupan na Dijamant sajtu.
Iako je zadatak malo komplikovaniji nego kod klasičnih UGC aktivacija, verovali smo da smo kroz postove, story i šablon kućice, dovoljno pomogli našim pratiocima da postanu deo aktivacije.

I bilo smo u pravu! Kroz mesec dana trajanja aktivaciju, dobili smo 165 prijava na Facebook-u i 25 na Instagram-u. Pored prijava, u istom mesecu u kom smo održali konkurs, dobili smo preko 1600 novih follower-a na Instagram-u!

Za sav uložen trud u izgradnju novog grada, sve učesnike smo nagradili sa Dijamant setom limenih modli za kolače. Ispod možete videte neke od prijava: