FITPASS JE ZA VASS - Ziska

FITPASS JE ZA VASS

Radili smo plankove u kancu, evo i zašto!

Ukratko, uradili smo rebranding kampanju za FitPass. FitPass nije više samo mala, crno-narandžasta, plastična kartica. Sada je i aplikacija. Dalje, prva asocijacija na vežbanje prestaje da bude napucan lik u teretani pa je sada to mnogo šira priča – pokret je sam po sebi vežba i sve više pričamo o zdravom životu. And… last, but not least, FitPass ima toliko disciplina da ne možeš ni da zamisliš.
Sve ove stavke trebalo je iskomunicirati kampanjom, pa nam, logično, nije bilo teško da uradimo i po koji plank…

Kancelarijski pos’o ti je sport sam po sebi

Kada smo dobili brif, zasukli smo rukave i počeli da nabacujemo ideje. Malo smo udarali u prazno, ali smo na kraju došli do zaključka – posao je trening sam po sebi. Boksuješ sa rokovima, plivaš u organizaciji i trčiš na 100 strana. Samo što od ovih disciplina bole leđa i raste stres.

Međutim, ne samo da se Fitpass promenio, već i naš TG. Da smo se pre nekoliko decenija obraćali zaposlenima zamišljali bismo ih ovako nekako – akten tašna, poslovno odelo, šešir i mnogo ozbiljnosti.
Danas, pričamo i sa programerom koji remote čuka po tastaturi, advokaticom u fensi sakou i HR sa NLP sertifikatom.
Identifikovali smo glavne grupe kojima se obraćamo, njihove barijere na poslu, ali i upuštanju u fizičku aktivnost. Prilagodili smo poruke i istakli potpis – Radilice, programeri, HR-ice, Fitpass je za vass!

Lepota je u pokretu

Od početka smo znali – teretana i sport nisu za svakoga i to je skroz u redu. Evo, ja, na primer, znam da mi je potrebna privatnost dok radim čučnjeve ili dižem tegove, ali bih rado đuskala u grupi! Zato smo odabrali obične ljude, a ne fintes instruktore i razmišljali o Joy of movement konceptu koji slavi sam pokret, razmrdavanje i vrckanje. Fitpass stvarno fituje svima, a među više od 70 opcija disciplina, nema čega nema.  Reče HR-ica i zaplesa salsu:

Poruke smo prilagodili i drugim akterima pa je to izgledalo ovako:

Joy of accomplishment

Želeli smo da prikažemo aktere u poslovnom okruženju, ali i dok treniraju. Bilo to kod kuće, u teretani ili na času salse. Kako ovaj prostor ne postoji – morali smo da ga napravimo. A da li znaš koliko je teško pronaći nameštaj u novim Fitpass bojama? Ni mi nismo znali.

/   /   /

I dok znojnicom bršemo graške znoja sa čela, razmišljamo kako je bilo izazovno i zabavno. Ali dok smo gledali naše kreative na bilbordima nismo žalili ni upalu mišića zbog onog planka sa početka.