League of legends – brendirani sadržaj - Ziska

League of legends - brendirani sadržaj

Možemo li da radimo nešto pored samplinga na turinirma? Say no more fam.

League of Legends je već duži niz godina najopopularnija igra na svetu. Šta to uopšte znači? Više od 100.000.000 monthly active users ako je posmatramo kao aplikaciju. Ogroman prostor za različite vrste saradnje ako je posmatramo iz ugla brenda.

Challengeri Srbije

Prvi projekat koji smo ostvarili u saradnji sa Fortuna Esports ekipom je bio dokumentarni serijal “Challengeri Srbije” za Sprite. Producirali smo pet epizoda o najboljim igračima na ovim prostorima koje su ukupno imale 200.000 pregleda na YouTube-u. Community fanova je napokon dobio šansu da bolje upozna svoje heroje, naravno uz malo product placement-a.

WOAH Škola LoL-a

Kako smo svi bili happy sa rezultatima, nastavili smo sa content saradnjom ali uz potpuno nov koncept. Primetili smo da na srpskom jeziku ne posotoje kvalitetni guide-ovi za LoL i odlučili smo da to promenimo. Za brend Coca-Cola i njihovu aplikaciju WOAH smo producirali dve sezone serijala “WOAH Škola LoL-a” gde su savete i trikove profi igrača fanovi mogli da pokupe od najpoznatijeg srpskog komentatora igre – Sa1ne.

Tekstovi za WOAH

Za pratioce naše Facebook stranice to neće biti iznenađenje, činjenica je da je ŽIŠKA puna vatrenih obožavaoca LoL-a. Okej, nismo baš najbolji u igri… ali nikad ne odustajemo i polako napredujemo. Zato nam nije bio problem da za korisnike WOAH aplikacije napišemo više zabavnih tekstova o tipovima igrača koje možeš sresti onlajn ili novim herojima nedavno dodatim u igru.

Sponzorisanje EBL lige

Nakon prepoznavanja vrednosti gejminga za ciljnu grupu i nekoliko uspešnih projekata, Coca-Cola je postala i sponzor EBL lige. U pitanju je zvanična balkanska League of Legends liga, čija dva najbolja tima pored nagrade imaju i mogućnost da se takmiče na EU Masters turniru – evrospkom šampionatu. EBL je najgledanije esports takmičenje u Srbiji, a njegovo grand finale je najposećeniji esports događaj u regionu. Sva sreća pa smo unapred dobili karte preko veze.