Naš najžešći rad do sad! - Ziska

Naš najžešći rad do sad!

Ima normalnih agencija i ima agencija koje prave svoj ljuti sos

Projekat na kojem smo radili osam meseci konačno je urodio plodom! Posadili smo iz semenki dve vrste paprika: Habanero i Ring of Fire. Biljčice smo negovali u našem open space-u: slušale su istu muziku kao i mi, preživele su sparno leto, dočekale jesen. Došlo je vreme da se pravi ljuti sos!

Ovo je rad na koji smo ponosni iako neće osvojiti nagrade, rad koji ćemo podeliti samo sa klijentima koje najviše volimo i koje najviše mrzimo. Ono što možemo da podelimo sa svima je recept:

Žiška
ljuti sos

Prvo osušite na suncu nekoliko papričica i od njih napravite ljuto ulje, tako što ćete ih potopiti u toplo, nikako vrelo maslinovo ulje. Možete dodati i krupno seckani beli luk. Nakon sat vremena, izvadite paprike i luk. Koristićemo samo infuzirano ljuto ulje.

 

Odvojeno od toga, sve ostale paprike isecite na polovine i, sa sve semenkama, ostavite u salamuri do 10 dana da fermentiše. Ovo će popraviti i zaokružiti ukus.

 

Nakon fermentacije izvadite paprike i, uz trećinu salamure, kratko izblendirajte. Dodajte ljuto ulje i kvalitetni paradajz sok i počnite kuvanje na blagoj vatri da se ukusi sjedine. Dodajte malo šećera, malo seckanih suvih šljiva (slatko pojačava ljutinu), so i biber.

 

Ukrčkajte a zatim dugo blendirajte da se stvori penasta emulzija. Sipajte u neobeležene bočice, dajte im nedelju dana da odstoje i…

 

Žiška ljuti sos je spreman.

 

Mi volimo ovaj ljuti sos. U današnjem vremenu retko imamo priliku da učestvujemo u nekom projektu od samog početka, da se potpuno posvetimo radu i na kraju uživamo u rezultatima.