Munch knjiga bajki - Ziska

Munch knjiga bajki

Prva knjiga bajki koju je napravio brend. I to slatkiš!

Ali zašto baš…knjiga? Uvideli smo nedostatak novog, kvalitetnog sadržaja koji će zbližiti decu i roditelje i ponovo probuditi želju za čitanjem knjiga i razvojem kreativnosti. Zato smo izdali  – Povratak u Neobuzdaniju – i druge priče za slatku noć, jedinstvenu zbirku priča napisanih za sve sanjalice.

Stupili smo u kontakt sa 8 najpoznatijih savremenih autora i kreirali 13 originalnih bajki koje smo objavili u okviru Vulkančića. Povratak u Neobuzdaniju među stranicama krije odgovor na pitanje kako zadržati dete u sebi, dok se na kraju knjige nalazi jedna posebna bajka, koja nije dovršena! Ovo je prilika da deca uz pomoć roditelja ispričaju svoje priče i zamisle sebe kao glavne junake bajke!

Ali, koja je veza između Munch-a i bajki? Ako bismo Munch zamislili kao lika, to bi sigurno bio Mali princ. Celokupna brend komunikacija je pričanje priča kroz maštovit i detinjast način. Zato se ovaj brend često povezuje sa maštanjem, sanjarima, umetnicima i decom, a bajke obuhvatuju baš ove stvari! U bajkama smo obrađivali temu prijateljstva, deljenja a povremeno se susrećemo sa Munchom kroz lik devojčice Mančeline ili sportske discipline – mančevanje!

Bilo nam je važno šta misle roditelji, ali najviše šta kažu najmlađi kritičari, zato smo njihove recenzije postavili svuda po gradu.

Takođe nam je bilo važno mišljenje influensera koji inače obrađuju temu roditeljstva i čitanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tijana Mandić (@flawless_mess_)

Kreiranje kvalitetnog sadržaja za decu i vraćanje navike čitanja jeste bio naš glavni cilj, pa smo se zato odlučili da podržimo dečije biblioteke kako bi taj sadržaj pored interneta bio dostupan svima. Kupovinom Munch knige, zajedno pomažemo opremanju dečjih biblioteka širom Srbije. Drugi tiraž je već izdat a prvi se sastojao od 2000 knjiga! A pored toga, do sada je naša poruka stigla do 999k roditelja!

Kao dodatni projekat pripremamo i video serijal u kome roditelji svojoj deci čitaju priče za laku noć i imamo jedno upozorenje: videi su preslatki! Baš kao i knjiga. A mi smo jako ponosni što će ove knjige krasiti biblioteke sanjalica!