DESIGN THINKING: Novi način planiranja biznisa | Marko Jevtić, Milovan Dekić i Goran | Podkast #30 - Ziska
19.06.2020.

DESIGN THINKING: Novi način planiranja biznisa | Marko Jevtić, Milovan Dekić i Goran | Podkast #30

Design Thinking je metodologija koja timove vodi do inovacija koje korisnici, odnosno potrošači žele. To je način da stvarate proizvode koje ljudi žele, bilo da su ti proizvodi aplikacije, fizički proizvodi ili komunikacija. Sve najuspešnije firme na svetu danas koriste design thinking koncepte, obično dodatno prilagođene njihovom biznisu. U ovom razgovoru analiziramo na koji način design thinking metodologija menja paradigmu pristupa biznisu u svetu, ali i u Srbiji. To nas ne sprečava da uđemo u detalje, kao što su više načina na koje brzo možeš napraviti prototip, ili koliko tačno pijan sme da bude tester proizvoda. Savetujemo da otvorite um, obećavamo da sve to ima smisla.

04:22 Šta je design thinking?
10:12 Kako se razlikuje od tradicionalnog biznis inoviranja?
22:00 Kako popraviti brejnstorming?
27:55 Kako se testira proizvod?
31:50 Da li smo u Srbiji kulturološki spremni za Design Thinking?
38:40 Šta sve može da bude prototip?
45:30 Kako da počnem design thinking metod u svom timu?
53:00 Šta design thinking NIJE?

Knjigu možete kupiti ovde: https://www.finesa.edu.rs/design-thinking/

Marko Jevtić radi u Nordeusu, gde vodi tim koji radi na igri Top Eleven, proizvodu koji je imao preko 200 miliona korisnika. Završio je LEAD program na Univerzitetu Stenford. Pre Nordeusa, pokretao je svoje projekte, radio u marketinškim agencijama i pisao za različite medije.

Milovan Dekić radi u Nordeusu, gde vodi tim koji se bavi istraživanjima korisnika. Pre Nordeusa, radio je na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Beogradu. Objavljivao je članke na temu analitičke sociologije, teorije igara i istorije društvene teorije. Kourednik je bloga Flaneur’s Alley: https://flaneursalley.blog/

Goran je propali debater, nikad uspešan ragbista i jedva prosečan voditelj podkasta. Valjalo bi mu da bolje proverava opise podkasta koje vodi.