LICEULICE: Kome je potrebno? / Nikoleta, Miloš, Milja / ŽIŠKA podkast #64 - Ziska
05.03.2021.

LICEULICE: Kome je potrebno? / Nikoleta, Miloš, Milja / ŽIŠKA podkast #64

Liceulice je čuveni ulični magazin koji prodaju “oni koji najteže dolaza do posla”. Oni zarađuju pedeset posto od svakog prodatog primerka, dok pola novca odlazi na štampu sledećeg broja. Časopis se prodaje u Beogradu, Novom Sadu i Kikindi. Izuzev toga, moguće je poručiti ga online, ali i uključiti se na različite načine u rad magazina i organizacije na linkovima ispod.

Ovo je poznato manje više svima, ali ono o čemu ređe razmišljamo je kako izgleda baviti se ovim poslom, organizovati redakciju, sam tim koji se bavi i podržava mrežu prodavaca i pruža im mnogo više od samog “posla”, pruža im bezbedan i prijateljski prostor, edukaciju, psihološku podršku. To je taj skriveni rad bez kojeg Liceulice nikada ne bi moglo ni da postoji.

Sa Nikoletom, koja živi Liceulice od samog početka 2010. godine, razgovarali smo o finesama ovog poziva, o tome šta tačno znači socijalno preduzetništvo, dotakli smo se istorijata same inicijative, evolucije i planova za budućnost. Posvetili smo deo razgovora i tome kako izgleda baviti se aktivizmom u vreme pandemije kao i sa kojim izazovima se magazin, ali i ljudi koji rade u njemu, susreo u prethodnom periodu.

Razgovarali smo i o sadržaju, piscima i različitim saradnicima koji se utrkuju da budu deo ove priče, ilustratorima koji rade na veoma prepoznatljivim naslovnim stranicama magazina, uredničkom procesu i mnogim sjajnim stvarima koje relativno mali tim LUL-a uspeva da izgura već godinama.

Ne zaboravite, kupujući Liceulice pomažete drugima, čitajući Liceulice pomažete sebi.

Liceulice možeš pratiti / slušati / čitati na:

www.liceulice.org
https://www.facebook.com/LICEULICE
https://www.instagram.com/liceulice_/

https://www.mixcloud.com/liceulice_fm/

#podrskajevazna

ŽIŠKA podkast možeš pratiti i na:

Google Podcasts: https://bit.ly/377pPbv
Spotify: https://spoti.fi/3j0HWlU
iTunes: https://apple.co/2SUHiMj
Deezer: https://bit.ly/31p0kPx
RSS: https://bit.ly/3lLPgnc
Soundcloud: https://bit.ly/379V7ie
YouTube: https://bit.ly/33Yp8zk

Produkcija: www.ziska.rs