LUTANJE: Budi putnik, a ne turista | Dijana Kocić | Podcast #19 - Ziska
06.03.2020.

LUTANJE: Budi putnik, a ne turista | Dijana Kocić | Podcast #19

Dijana je putnik / instagramerka / bloger / predavač / motivacioni govornik. Despot je takođe putnik, ali i videograf / bloger / marketinški kreativac. Dijana je provela dva meseca u Tanzaniji, a Despot 6 meseci na putu oko sveta. Pozvali smo ih da nam objasne zašto su oboje napustili dobar posao i potegli u bestragiju. Međutim, oni su nam objasnili da to ne možemo da razumemo dok razmišljamo kao turisti, a ne kao putnici.

[2:40] O LUTANjU: Zašto ste napustili dobar posao? Ne očekuj da te tvoja okolina razume ili podrži! Da li su putovanja izum Interneta, smene generacija ili zapadne individualističke kulture?

[20:00] SAVETI ZA PUTOVANjE: Ne putuj sa agencijom! Ne idi u hotele! Couch Surfing i dalje živi? Mesta koja moraš da posetiš i mesta gde nikad ne bi trebalo da ideš. Kako da se zašttitiš, pogotovu ako si žena? Najlepša mesta su tamo gde upoznaš ljude.

[01:03:51] KAKO PRAVITI SADRŽAJ? Nije dovoljno da samo putuješ. Čemu ti služe Instagram feed, Insta story, Blog i YouTube? Da li iko čita dugačke Instagram statuse? Kako da iskoristiš to što naučiš? Šta je vision board i gde možete čuti Dijanina predavanja? Svi mnogo volimo FONklame i dajemo jedan savet.

Dijanu možete pratiti ovde:
https://dijanakocic.com/
https://www.instagram.com/dijana.kocic/

Despotove avanture možete pogledati ovde:

Archive


https://www.youtube.com/channel/UCv4UAjKhUUiq-eUv1koATuA