THE KNJIGA za kreativce? - Ziska
15.05.2023.

THE KNJIGA za kreativce?

The Creative Act: A Way of Being je knjiga koju smo morali da pročitamo. Matori producent-genijalac Rick Rubin napisao je tekst o tome kako živeti i raditi kreativno, Miloš ju je odmah skinuo na Kindle, a Goran je imao sreću da pronađe fizički primerak u jednog preslatkoj knjižarici u Kopenhagenu (tako barem ja to zamišljam). Svakako smo prethodnih nedelja slušali njegova brojna gostovanja u podkastima i ložili se i imali smo neku ideju o knjizi.

Ukratko, ovo čitanje nas je u isto vreme oduševilo i zbunilo. U pitanju je stvarno neobičan tekst, užasno neprecizan i neodređen, a u isto vreme nekako… tačan. Pogledajte ovaj video da biste saznali zašto Goran Riku Rubinu daje pet zvezdica, a Miloš glumi strogoću.

Šta su Nerazgovori o nefikciji?
Pokušavamo nešto novo. Imamo veliki entuzijazam za knjige i voleli bismo da podelimo sa zajednicom nama sličnih štrebera utiske o nekim (veoma široko gledano) poslovnim knjigama koje čitamo. Svaki vaš savet, sugestija, preporuka biće nam veoma korisni da zategnemo ovaj serijal. Pucajte!

Knjiga: https://www.amazon.com/Creative-Act-W…

Goran: https://www.goodreads.com/user/show/9…
Miloš: https://www.goodreads.com/user/show/1…

Produkcija ove epizode: dme.studio
Producentkinja serijala: Bojana Šćepanović
Snimatelj i montažer ove epizode: Miloš Čeman