Beko #imaneštozdravo - Ziska

Beko #imaneštozdravo

Kako smo zasladili polazak u školu

Polazak u školu ume da bude stresan za klince – ali i za roditelje. Posebno kada treba da se razmišlja o tome šta će dete jesti za užinu. Zato smo za Beko Srbija pripremili digitalnu aktivaciju koja je trebalo da nagradi klince, ali i roditelje!

Ideja je počela od insajta koji je svim roditeljima poznat – deca ne vole da jedu voće i povrće, pa su roditelji prinuđeni da ih “ucenjuju” ili “potkupljuju” kako bi ovi pojeli nešto zdravo. Zato smo pred polazak u školu rešili da kažemo – “Roditelji, tu smo za vas!

Ono čuveno dečije pitanje, “Mama, ima nešto slatko?” smo izmenili i uspostavili krovni slogan naše aktivacije:

#ImaNeštoZdravo

Ideja je bila da roditeljima pomognemo da osmisle načine, savete i ukusne zdrave recepte koji će njihove najmlađe inspirisati da jedu zdravo – i da uživaju u tome.

Aktivacija se sastojala iz dva dela. U prvom smo pokrenuli nagradni konkurs u kojem smo od roditelja tražili da sa nama podele najkreativnije zdrave užine za polazak u školu. Najbolje fotografije dobile su dečije radne stolove od recikliranog drveta! Konkurs smo ispratili na Instagramu, koristeći heštegove #ImaNeštoZdravo #DomaćiZaMame #DomaćiZaTate

Na drugi deo aktivacije smo posebno ponosni. Naša video produkcija pomogla nam je da usnimimo serijal u kojem su klinci (uz malo maminog došaptavanja) sami spremili zdravu užinu za školu.

Zabavni serijal od 8 epizoda nije izmamio samo osmehe roditeljima, već im je ponudio i jednostavne (a zdrave) ideje za pripremu školske užine njihovim najmlađima.

Recepte smo za roditelje posebno izdvojili u IG Highlights, odakle su mogli jednostavno da im pristupe, kad god im je potrebno podsećanje. A za osmeh se uvek mogu vratiti na neki od videa: