Šta je Žiška? - Ziska

Šta je Žiška?

žiška (српски, ћир. Жишка)

  1. Imenica, ženskog roda, označava plamen, varnicu, iskru.
  2. Kreativna agencija, digitalnog roda, nastala baš tom jednom iskrom koja je zasijala u Miloševoj i Goranovoj glavi.
    Kako može jedna misao u dve glave? Pa, može, ako ste kumovi.

(Fun fact: njih dvojica jesu.)

Ali, ova pojava se može sresti čak i među 30 glava, ukoliko delite entuzijazam i pogled na rad. Pa, pogledaj na primer ove!

***

Ovde zatvaramo rečnik, ali kako u kancu imamo dosta mladih, uključujući i Džordža (5 godina), a znamo da mladi NE vole etikete, dodatno bismo napomenuli još neka moguća shvatanja. Primeri u nastavku:

  • Žiška je ideja koja nastane u sekundi, dok se kupaš i ne možeš da prestaneš da razmišljaš o njoj. Žiška je istovremeno i ona ideja na kojoj je ceo tim naporno radio dve nedelje i više ni ne znamo u kom momentu se tačno rodila. Žiška je i mesto gde se ne plašiš da ove ideje izneseš u sobi punoj ljudi.
  • Žiška je ono što ti ne da mira. Nećemo da te smaramo nego ne možemo mirni. Zato se bavimo kreativom, projektima, medijima, produkcijom i dizajnom. Mi kao agencija, ali i mi kao pojedinci. Da, žiška su Slešeri.
  • Žiška je kad udariš kamen o kamen. Mislim, nismo mi od kamena, a nisu ni klijenti, niti se udaramo… To ti je ono kad se sile sudaraju i nastaju varnice. E Žiška voli da se sudari sa podjednakom ambicijom klijenata jer verujemo da svi možemo bolje.

I za kraj, Žiška su ljudi. I jedan pas, onaj Džordž od malopre.

Obično ćeš nas naći između dva drveta, u nebitnoj ulici, a prepoznaćeš ih po PVC stolariji i dobroj energiji. Svrati na kafu ili se najavi na zdravo@ziska.rs duradimo nešto kul, pa se možda i tvoja definicija nađe u ovom blogu.

P.S. Vreme ručka je od 11 do 12, tako da ako baš tad moraš da svratiš, traži ih u restoranu prekoputa.