Šta je Žiška?

Šta je Žiška?

Tačnu definiciju pojma možete naći na Vukajliji, ali u kontekstu advertajzinga, to je predug brejnstorming ponedeljkom sa nedovoljno kafe i trenutak u kome kolega baca ideju koja maši obruč, tablu, teren ali bacio ti je žišku – ti tu ideju hvataš u letu, i zakucavaš je u kampanju u stilu zlatne postave Chicago Bullsa: Kukoč – Pipen – Jordan. Žiška je anti-meh, ili ono što imaju neke osobe zbog čega se drugi lepe za njih. Žiška je ideja koju razrađuješ u glavi u 4 ujutro jer ti nikako ne da mira. Žiška je i kreativna agencija, koja kapira Internet.

Žiška je nova. Postoji kraće nego što su neke kampanje aktivne, ali osnivači, Miloš i Goran od ranije su poznati organima gonjenja za rokove, pitcheve i proposale: sa kombinovanih 9 godina iskustva u digitalu (u advertajzing godinama x7), osvojenih nekoliko plastičnih/kristalnih/3D printanih statua sa njihovim imenima generalno su postali poznati kao najljigaviji bromance još od kada je Frodo poveo Sema u hajking <3

Miloš, Goran i mali tim motivisanih, talentovanih i šokantno mladih casual obučenih ljudi radi na svemu od proizvodnje sadržaja za digitalne kanale, web dizajna i produkcije, media planninga do vizualnih identiteta i kreativnih strategija. Oni jednostavno odlično piskaraju, crtkaju, fotkaju i snimaju za taj Internet!

Ako to zvuči kao legit priča, vikneš zdravo@ziska.rs i pravimo nešto cool?