Vebsajt - Ziska

Vebsajt

Koliko kreativaca je potrebno da se napravi jedan sajt?

Mi nismo web developeri.

Kada kažemo BASIC, ne mislimo na programski jezik.

Tumačimo kodove samo kada nam stigne kriptični brief.

Baš zbog toga kidamo web produkciju jer – ne znamo sve, i zato sve radimo drugačije.

Web produkciji pristupamo holistički

Banere ne pravimo zbog klika. Ni landing page da bi korisnik skrolovao do konverzione tačke ili vebsajt da bismo uvećali metrike.

Mi posmatramo web produkciju kao još jedan instrument pričanja šire priče brenda. Zato produciramo svaki od web elemenata tako da radi u službi rešavanja nekog komunikacionog izazova.

http://plazma.rs/

Dekonstruisaćemo tvoj brief…

Znaš tačno šta želiš i ne treba ti preispitivanje? Klikni X u gornjem desnom uglu. 

Ali ako veruješ da se do najboljeg rezultata dolazi kada brief čitaš kao osmosmerku, a rešenje uvek iznova tražiš bez obzira koliko si sličnih projekata radio, tu si.

Proces debriefa shvatamo ozbiljno.Toliko ozbiljno da ćem organizovatitop tim kako bi doneo kreativno rešenje.

A zatim doći u tvoju kompaniju. Organizovati celodnevne radionice. Sa tvojim timom. Šefom. IT odeljenjem. Kolegama. Sve ćemo pretresti i doći do rešenja koje nije samo redizajn sajta, već pravi vidljivu razliku za tvoj brend ili biznis.

A zatim definisati specifikaciju.

Specifikacija je dokument u kojem raspisujemo svaki od detalja vebsajta na kom radimo. Ne, ne nedostaju nam seminarski radovi i fakultet, samo volimo da definišemo svaki od koraka projekta i elemenata sajta i CMS-a. Na taj način smo sigurni da će proces biti kontrolisan, a svaki detalj unapred promišljen.

Specifikacija služi da razumemo na čemu zajednički radimo i pre nego što se ispiše prva linija koda.

Dizajn u službi funkcionalnosti.

Sajt je primarno alat interakcije korisnika i brenda, pa svaki nepotrebni dizajn element skreće pažnju sa ovog cilja. Neko bi rekao da volimo minimalistički dizajn, ali mi volimo dizajn koji ima smisla za korisnike, a priča priču brenda na najbolji mogući način.

Ponekad je to minimalizam.

Ponekad je džinovski keks koji pluta u prostoru.

https://www.imlek.rs/

Verujemo u evoluciju.

Rad na sajtu se ne završava u trenutku kada postane lajv.

Naš cilj je evolucija sajta – na osnovu metrika, korisničkog iskustva, stalnih testiranja i unapređenja. Agilni development nam dozvoljava da nijedan sajt ne posmatramo kao završen projekat.

Na sajtu nikada ne prestaje da se radi – on prati promenu i rast potreba tvog brenda. Stalna sitna unapređenja sajtu dozvoljavaju da evoluira, a ne zastari. Da, to u praksi znači da nikada više nećeš morati da radiš novi sajt.

medigroup.rs

Sada, kad znaš kako pristupamo web projektima sa strane teorije, možeš videti i direktnu primenu u praksi na tekstu o Imlek sajtu.

Ako te je ovaj tekst naterao da instiktivno klimneš glavom u nekoj od rečenica, kontaktiraj nas za tvoj sledeći vebsajt projekat!