Žiška stikeri - Ziska

Žiška stikeri

A mislili ste da nam je ponestalo beskorisnih kreativnih izleta.

Iako smo želeli da delujemo kul na sastancima jer imamo jedinstvene stikere, počeli smo toliko da se ložimo na njih da su prevazišli okvire slobodnih površina na lap top-ovima! Toliko smo ih zgotivili da razmišljamo da ih pretočimo u tetovaže, jer realno to je next level kada govorimo o stikerima. Naše stikere prave i accounti i producenti i dizajneri i copywriteri. To je svojstveni obred inicijacije u Žišku, prilika da bacimo neku šaru, ulepšamo svoje radno okruženje i ispoljimo svoju umetničku stranu.

Ponekad napravimo i nešto malo drugačije – Znakove kreativnih upozorenja. Ono što im je slično – lepe se. Ono što je drugačije – isključivo na zid. Kao novogodišnja dekoracija ali dugotrajna. Da ne biste više zamišljali šta to pričamo i kakva su to kreativna upozorenja, pogledajte ih ovde.

Krindžoslav

Krindž se krindžu raduje. Parafrazirali smo latinsku izreku, da budemo ekstra krindži! I baš to što trenutno osećaš je suština ovog stikera. Odlučili smo da ovom osećanju damo oblik, boju i sluz. Pred tobom je Krindžoslav, prvo mitološko biće koje će ti pomoći da preživiš taj dugi sastanak.

Koristi ovaj stiker nežno, ali pravično.

Tako l’ame

Ne dopada ti se? Nešto ti tu ne štima? Ok je, aaaaali…? Izdigni se iznad situacije i usklikni: „To je tako l’ame!“*

L’ame (a ne lejm) je fejk francuski koji koristiš kada želiš da dodaš dašak elegancije svojoj kritici. Svaka kritika postaje uzvišena na fejk francuskom, poput dvorske lame u Bretanji 18. veka!

Ali pazi.

Jer legenda kaže da svaku lamu koja osuđuje prati druga lama – koja nju osuđuje.

Što je tako l’ame, ako pitate mene.

Kaomeleon

Ovo nije najtužniji kameleon na svetu, iako možda izgleda tako jer je crno-beo. Ako obratiš pažnju, svako polje Kaomeleona je obeleženo brojem, što znači da ovo nije samo crtež, već i bojanka – i to bojanka po brojevima. Ovu bojanku treba da obojiš u tačno određene boje, čiji su RGB kodovi poređani po krugu. Pripazi dok bojiš, jer te možda za trenutak hipnotiše rep koji se vrti u zlatni presek. Ako si lenjo đubre kao mi, pogledaćeš samo na sliku ispod i pitaćeš se zašto jednostavno nismo kodove jedan ispod drugog i obojili slova u tu boju!?

Što bi rekla Nataša Bekvalac ZBOG DA JE… cool stvarno

 

Get shit done

Zapelo, a? Treba da se povuče i potegne? Alat u ruke i, aj’ na posao. Razmišljaćemo posle zašto i gde se zapušilo, sada je najvažnije da imamo pravi alat u rukama. Jer, ne valja uvek povlačiti i potezati isto, to samo stvara nove probleme, i onda se oni gomilaju dok nam ne dođu do guše. Razmišljaćemo i zašto alat držimo levom rukom. Da li je to zato što je Goran levoruk? Ili sve radimo kao levom rukomIli je posao toliko lak ako imamo, konačno, pravi alat u rukama. Ovaj stiker predstavlja sve naše alate produktivnosti. Lepimo ga po čeklistama, priručnicima i baštenskim alatima kad je potrebno.

Otvori četvore oči

Ovaj bezbrižni vanzemaljčić je upravo pažljivo brifovan od strane svog menadžera, takođe vanzemaljca, da van Zemlje uradi nešto što nikada nije radio. Pošto su Donning i Kruger sa Zemlje, za njihov efekat vanzemaljčić još uvek nije čuo. Zato je blaženo nesvestan da je njegov šef mislio metaforički da otvori četvere oči, a ne da zatvori ostalih 16 koje ima.

Viiidi tu fačicu! To je taj zblanuti izraz lica kad nemamo pojma u šta smo se uvalili – dakle izraz lica koji nosimo skoro svaki dan.

Reply to all man

So rare it’s a fuckin’ superpower!

Bez njega, moderna civilizacija ne funkcioniše. Bez njega, progutale bi nas sile haosa. Bez njega, ostali bismo sami u komunikaciji, bespomoćno drhćući na vetrometini individualizovane odgovornosti. Ali ne danas! Dovoljan je samo jedan Reply i on se pojavi. Niotkuda… munjevitom brzinom se vraća mejl: Samo molim te, idi na reply to all da bi svi iz tima mogli da isprate 🙂

Marvin

Zdravo ja sam Marvin,

Prijatelji me zovu Marv. Ali ja nemam prijatelje otkako sam počeo da radim kao mašina. Rekli su mi da imam žišku, ali od silnog žiškanja sam pregoreo.

To me neće sputati da zadatak izvršim na vreme. Tako sam programiran. Samo da vratim ruku gde joj je mesto. Čak i ovako rašrafljen, računajte da sam potpuno operativan!

Ipak, ponekad poželim da se malo oladim uz jedan od onih izgovora: “Uradiću to u nekom ljudskom roku.“

Add me block sam

Taman kad ti dođe da dremneš, negde na pola radnog vremena, između masnog ručka i želje za kafom, tu je obično Džordž. On te bolje od kafe ošamari, razbudi i podigne na noge jednim… mirisnim pozdravom.

U naletu adrenalina kao Kraljeva Luka pod naletom Deneris Targerijen, izbacuješ ga napolje i gasi se film. Nakon nekog vremena se oporaviš, a on te uPija sa njuškom zabodenom u prozor (pošto te je do malopre uBijao) i moli da ga pustiš nazad: “Nisam ja kriv što sam blocked, mm?

Ce-ce te muva

Ovaj stiker nastao je kao astralna projekcija jednog našeg Kreatora kada je jedan brif stigao u petak u 16:30. Muva naravno ima pozadinsku priču kao menadžer za Liberačija dok se probijao Vegasu, lošu jetru i slomljeno srce kao Tom Waits i san da pliva u agencijskim… poslovima?

Brainfreeze

Brainstorming. Kod klijenta. Ponedeljak. 15 časova. Efekti drugog i dugog espresa nestaju. U sali još 20 ljudi gleda u istu sekundaru i pokušava da razvije telekinetičke moći da bi je pomerili malo unapred, malo ka zvanju spasonosnog taxija ka kući. Ne kancu – kući.

Ali taj spasonosni trenutak je još 2 sata daleko. Sada je vreme da ispucavaš ideje kao praktikant debrifu. A tvoj mozak 0. Apsolutna. -274 stepena Kelvina.

Preach sister!

Dobar dan, klijente, imate li trenutak za našeg gospoda Digitala? Donosimo jevanđelje o novim mrežama prepunim reacheva, gde engagement iz posta teče kao mleko! Dopustite da vas odmah konvertujemo ili nas stavite na A/B test!

Tako mi zamišljamo da zvučimo klijentima na prvom sastanku. Ili barem Account Owner koji je uradio ovaj stiker. Da, da – Account je radio stiker. Vidite – moguće je!

Flagged.

U kancelariji imamo takmičenje za najefikasniji / komplikovaniji sistem organizacije produktivnosti. Vama nećemo odati ko je u pitanju, ali za prijatelje kuće zvaćemo ga gospodin Plavi Kvadrat.

Hijerarhijski najniža organizaciona jedinica je nepročitani Slack thread, koji se kupi između bloka rada po mejlovima. U slučaju da je potrebna odložena akcija, gospodin PK zahteva da se pošalje mejl kako bi stavio zastavicu. Ove zastavice sortirane su po bojama / kategorijama i prioretitetima. Ovo ne uključuje dugoročne planove za koje koristi Any.Do app i web klijent.

A šta je stiker? To je njegov mozak posle celog dana rada na ovaj način.

Blocktopod

7 je uveče. Stižeš kući sa posla i otvaraš Instagram da malo odmoriš mozak. Krećeš da vrtiš palcem. Kreće klasika: beba, dupe, hrana. A onda: Sajam venčanja u Ritopeku! Prirodni lek za potenciju! Indijska outsourcing kompanija za obradu Tinder fotografija! Gde baš tebe nađe!? Zapitaj se..

copyright za foru ide gospođici Vidačić.

Hot content inside

Mnogo se stvari izmenilo od kad smo počeli u jesen 2016. godine kao 3 random lika i pas. Međutim, nešto što će uvek ostati to je ljubav prema Tao Mije supi iz 70og bloka i glupim forama. Ovo je prvi stiker koji smo ikada napravili i nastao je tako što je neko uzeo činiju vrele supe, opekao se i uzviknuo:

“Uh! ŽIŠKA! Hehe”

Ostalo nije istorija jer istorija ima pametnija posla nego da se bavi Žiškinim stikerima, ali jeste jedan unos u našem portfoliju. Nije loše za jednu lošu foru!